Με μεγάλη επιτυχία, στο αμφιθέατρο καθ. Γεώργιος Καραμπατζός, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου του 2016, οργανώθηκε από τον Δήμο Καλλιθέας Ημερίδα με τίτλο: ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Η Ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια των προθέσεων του Δήμου Καλλιθέας, για να γίνει το Παιγνίδι μοχλός ανάπτυξης και βελτίωσης των κοινωνικών σχέσεων.
Η προσπάθεια αυτή του Δήμου ξεκίνησε το 2015, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ, με το οποίο έγινε προσπάθεια προσέγγισης των γενεών, ενώ η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί τον Μάϊο του 2016 με τη διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ.
Την έναρξη της Ημερίδας έκανε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας, κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος. Στην Ημερίδα έγιναν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις: του κ. Ευάγγελου Καραμανέ, Δ/ντή του Κέντρου Ερευνών της Ελληνικής Λαογραφίας (Κ.Ε.Ε.Λ.), της Ακαδημίας Αθηνών, της κ. Αικατερίνης Πολυμέρου - Καμηλάκη, πρώην Δ/ντριας του Κέντρου Ερευνών της Ελληνικής Λαογραφίας (Κ.Ε.Ε.Λ.), της Ακαδημίας Αθηνών, του κ. Γεωργίου Σαγώνα, Μαθηματικού, ερευνητού, συγγραφέα και της κ. Αθανασίας Σκουρτανιώτη, Προϊσταμένης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καλλιθέας.


Δείτε εδώ τις εισηγήσεις

 

 

 


Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το ντοκυμαντέρ του Γιώργου Σαγώνα, ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ, στο οποίο παρουσιάστηκε ο τρόπος που παίζονταν πολλά παιγνίδια κατά την Αρχαιότητα.


Παρουσιάστηκε επίσης, μικρό video με τη δράση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στα πλαίσια ολκλήρωσης του προγράμματος ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ.

Το Παιγνίδι είναι μία ξεχασμένη και αναξιοποίητη δυστυχώς Πολιτισμική μας συνιστώσα, που μπορεί να προσφέρει πολλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στη σύζευξη των γενεών.

Το παιγνίδι, με την τεράστια δυναμική του και τα υπέροχα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, προκαλεί ευχάριστες νοσταλγικές αναμνήσεις στους μεγάλους και θαυμασμό στους μικρούς, ενώ παράλληλα με τη σωματική, πνευματική και ψυχική ευχαρίστηση που επιφέρει, υπεισέρχεται αποτελεσματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και φέρνει κοντά τη νέα γενιά με την παληότερη.

η αφίσα της εκδήλωσης      

Η πρόσκληση