2012-08-17 Φεστιβάλ Παιγνιδιών στο Θέρμο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, οργανώθηκε και φέτος για 3-η συνεχόμενη χρονιά στο Θέρμο, από τον Πολιτιστικό Όμιλο Θέρμου, το Φεστιβάλ παιγνιδιών.

Εκατοντάδες παιδιά  κάθε ηλικίας, είχαν τη δυνατότητα να παίξουν παιγνίδια που δεν γνώριζαν, να γνωρίσουν τα παιγνίδια με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους. Είχαν επίσης τη δυνατότητα  να παρακολουθήσουν την εκτέλεση Παραδοσιακών Παιγνιδιών, παιγνιδιών με τα οποία σε δύσκολες εποχές και με αντίξοες συνθήκες, γαλουχήθηκαν κι ανδρώθηκαν πολλές γενιές. Παιγνίδια που είχαν μέσα τους εξαίρετα χαρακτηριστικά και μιά δυναμική που κάνει σήμερα τους μεγάλους να τα θυμούνται με νοσταλγία και τους μικρούς να μιλούν με θαυμασμό.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο, στα πλαίσια των γενικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου, εκδηλώσεων στη μνήμη Κοσμά του Αιτωλού.

Τα παιγνίδια διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία, στο χώρο μπροστά από το μνημείο πεσόντων και στον κεντρικό δρόμο.

Στα παιγνίδια πήραν μέρος παιδιά κάθε ηλικίας από 5 μέχρι 65 ετών. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, κ. Σωτήρης Ντζούφρας σε σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη σημασία των Παιγνιδιών. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θέρμου, κ. Κώστας Μπαλατσός, με επίσης σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Παιγνιδιών.